Brederode Consultants
Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Recente nieuwsartikelen
03-02-2017
Gefeliciteerd met onze eigenzinnigheid ! Behoorlijk trots zijn wij op ...

Executive Search

Werving en selectie van senior managers en professionals is onze core business.

Een executive search opdracht begint bij Brederode Consultants altijd met het zorgvuldig in kaart brengen van de competenties die voor de vacante positie van doorslaggevende betekenis zijn. En we vormen ons een beeld van de opdracht waarvoor de uiteindelijke kandidaat zich de komende jaren geplaatst ziet. Uiteraard praten we met de direct leidinggevende en niet zelden ook met collega’s.

De tweede stap is dat we ons beraden waar we geschikte kandidaten zouden kunnen vinden. Natuurlijk daar waar mensen onder exact dezelfde omstandigheden al gewerkt hebben. Maar zijn er ook op andere plekken kandidaten die de uitdaging aan zouden kunnen en interessante bagage mee brengen? Eerst als dat helder is verwoorden we dat in een wervend functieprofiel en gaan we de zoektocht starten. We kijken in ons bestand en in ons netwerk en bijna altijd benaderen we ook zelf kandidaten, het zogenaamde hunten.

De meest geschikte kandidaten dragen we voor, meestal tussen de 3 en 5 personen. Dat doen we aan de hand van een uitgebreid schriftelijk profiel. Daarna blijven we op de achtergrond actief met persoonlijk advies voor zowel opdrachtgever als kandidaat. Voor de finale kandidaat is tenslotte een e-assessment inbegrepen. Dit moderne alternatief voor het klassieke assessment levert vaak weer aanvullende informatie over competenties en gedragsvoorkeuren. Uiteraard maken we daarbij gebruik van hoogwaardige online testtechniek met betrouwbare resultaten die nauwelijks meer te manipuleren zijn.

Brederode Consultants gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.