Brederode Consultants
Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Recente nieuwsartikelen
03-02-2017
Gefeliciteerd met onze eigenzinnigheid ! Behoorlijk trots zijn wij op ...

HR advies

Vanwege de uitstroom van de babyboomers ontstaat de komende jaren een structureel tekort aan arbeidskrachten. Organisaties die daarop bewust anticiperen, door talent vast te houden en tijdig nieuw talent aan te trekken, hebben straks een streepje voor. Strategische personeelsplanning zou dan ook hoog op de HR agenda van iedere organisatie moeten staan.

Strategische personeelsplanning is erop gericht instroom, doorstroom en uitstroom met elkaar in balans te brengen en te houden. Vanuit de overtuiging dat de juiste man/vrouw op de juiste plek een kritische factor voor succes is. Nieuw talent aantrekken, de corebusiness van Brederode, is dus een noodzakelijke maar niet voldoende voorwaarde voor dat succes. Daarvoor moet ook de zittende populatie tegen het licht worden gehouden. Hebben zij de competenties om bij te dragen aan de strategische koers van de organisatie? En zijn er voldoende capabele mensen beschikbaar op het moment dat er voorzien of onvoorzien gaten vallen? Het terrein van succession planning.

Brederode beschikt over een praktische èn beproefde methode om prestaties en potentieel van uw human resources in kaart te brengen. En dat wederom heel praktisch te vertalen naar acties op de terreinen van development, retentie , uitstroom en recruitment. Wij dragen zorg voor de diagnostiek, maken de vertaalslag naar actie èn wij laten ons werk dusdanig achter dat u zelf in staat bent periodiek onderhoud te plegen. Benieuwd wat dat voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Wij vertellen er graag en geheel vrijblijvend meer over.

Brederode Consultants gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.